Surf Poncho home 3-min

Een surf poncho of kitesurf poncho is hetzelfde. Het is een poncho, wat afgeleid is van de regen poncho’s die we allemaal wel kennen. Maar wat als je dit model maakt van badstof? Dan heb je een surf poncho!

Surf poncho’s zijn erg populair in de watersport, hierbij kan je denken aan surfen, kitesurfen, duiken, windsurfen en nog veel meer watersporten. Waarom is een kitesurf poncho dan zo populair en handig?

Wij maakte een opsomming van een aantal voordelen van de surfponcho!

Surf poncho voor handig omkleden

Een van de meest gebruikte toepassing is het dragen van een surf poncho tijdens het omkleden. Als je bijvoorbeeld je wetsuit uit wilt doen, kan je de surf poncho al aandoen. Dan rits je onder je surf poncho de wetsuit uit en gaat deze simpel uit, zonder dat je naakt staat 

Daarnaast bij het aankleden trek je de Ponchy aan en daaronder kan je een zwembroek of andere kleding aandoen, omdat een kite poncho erg wijd is gaat het omkleden vrij eenvoudig.

Ook hebben wij vaak gezien dat een surf poncho gebruikt wordt op de camping. Je kent het wel, een klein douch hokje waar al je kleren in het water vallen. Neem enkel je omkleed poncho mee en je hebt kleding en een handdoek in een!

Koud uit het water? Aftersurf poncho

Als je net uit het water komt en in de wind staat, kan het erg koud zijn. Hierdoor kan je snel een koudje oplopen, een surf poncho trek je aan, is warm en je bent gelijk droog.

Ideaal zo’n aftersurf poncho en meerdere functies in een.

Surf poncho handdoek: Deken op het gras

Wij gebruiken een surf poncho ook vaak als handdoek / deken op het gras. Als je net uit het water komt en even ergens wilt gaan liggen, is de Surf poncho handdoek van Ponchy ruim genoeg als groot onderlaken waar je anders een aparte handdoek voor mee moet nemen.

Erg handig dus!

Surfponcho voor na het douchen

Thuis na het douchen is een surf poncho ook erg geschikt voor. In plaats van iedere keer een nieuwe handdoek gebruiken, kan je gewoon je Ponchy pakken. Deze hoeft écht niet iedere keer gewassen te worden aangezien het gewoon water is.

Dus vergeet lastig afdrogen, maar pak je Ponchy, trek deze aan en je bent droog!

Surf poncho kopen? Hier moet je op letten

De maat: of je nu een heren of dames surf poncho wilt kopen, vaak zie je dat er bij merken maar een unisex maat beschikbaar is, die net niet goed zit. Wij hebben daarom 5 maten gemaakt met duidelijk advies per maat. Zo weet je zeker dat je Ponchy goed past!

Stof: vaak zie je ook dat ze 50% polyester zijn, en laten we eerlijk zijn – dat wil je niet en is erg goedkoop. Kies daarom altijd voor een surfponcho van 100% katoen. Betaal hier wat meer voor, maar dit zie je direct terug in de zachtheid en duurzaamheid van de surf poncho. Wij snappen niet waarom merken dit doen, in onze ogen is het enkel om de winst te maximaliseren. 100% katoen badstof is een stuk duurder, maar geeft wel een veel mooier product. Probeer maar eens een surfponcho die goedkoop is en deels van polyester of microfiber is en vergelijk dit met een Ponchy, het verschil in kwaliteit merk je direct!

Benieuwd naar de kitesurf poncho ‘s van Ponchy? Hier kun je een surf poncho uitkiezen en kopen.

Heb je nog vragen over de ideale poncho, Ponchy of andere vragen? Mail naar hallo@ponchy.nl!


Related Posts

Leave a comment