kwalitatieve handdoeken

Het begint steeds warmer te worden in ons koude kikkerlandje, om die reden kijken veel mensen uit naar een lekkere vakantie aan het strand. Vakantie betekend lekker luieren en genieten van lekker eten, zon maar dat betekent ook lekker zwemmen en relaxen op het strand.

Maar dan heb je wel een goede strandhanddoek nodig! Bij Ponchy ben je aan het juiste adres. Lees gauw verder.

Het materiaal van de strandhanddoek

Het is algemeen bekend dat veel handdoeken van katoen gemaakt worden en toch zijn er ook merken die synthetische stoffen gebruiken om te besparen op de kosten. En de handdoek doet ook verder prima zijn werk, maar laten we eerlijk zijn een katoenen strandhanddoek is nou altijd beter dan, een die gemixt is met polyamide bijvoorbeeld! Wellicht vraag je je nu af wat dat in godsnaam uitmaakt, want een handdoek is toch gewoon een handdoek?

In principe drogen ze allebei prima af, alleen is een strandhanddoek dat van katoen gemaakt is wel veel steviger! Vooral als er meer katoen gebruikt is per vierkante meter, hoe meer katoen hoe luxer jouw handdoek aanvoelt. Dus is hij ook nog eens zachter en comfortabeler. Bovendien is een strandhanddoek dat gemaakt is van katoen duurzamer en heeft het een langere levensduur. Dus dan hoef je niet bang te zijn dat je om de haverklap nieuwe moet aan schaffen. Verder kan katoen +- 20% van het eigen gewicht aan vocht opnemen voordat het ”nat” aanvoelt, ook droogt het snel op.

Wij raden daarom altijd aan om voor een strandlaken te kiezen die gemaakt is van 100% katoen, die is ook meer vocht absorberend.

De maat

De maat is ook zeker belangrijk om op te letten bij het aanschaffen van de handdoek. Je wilt geen kleintje, het is bedoeld om erop te kunnen liggen en of zitten. Dan hoort het natuurlijk wel wat groter te zijn dan een badhanddoek bijvoorbeeld. Diverse strandlaken van andere merken zijn meestal maar 100×180, dat is groot. Bij Ponchy gaan we net een stapje verder en kiezen we ervoor om onze strandhanddoeken net iets groter te maken. Daarom zijn onze strandhanddoeken 100×200, zo kunnen we je garanderen dat je genoeg handdoek hebt om op te liggen en eventueel jezelf ermee af te drogen.

Wil jij nou ook een mooie en comfortabele strandlaken 100x200cm van Ponchy hebben? Kijk dan eens op onze webshop, daar staan alle product specificaties voor je vermeld. Heb je een vraag en kun je het antwoord niet op onze site vinden, neem dan gerust contact met ons op via hallo@ponchy.nl of bel naar 0646460872.

Join the wave! 🌊


Related Posts

Leave a comment