hamamdoek, omslagdoek, sauna handdoek, sauna kilt

Naast dat we bij Ponchy handdoeken, surf poncho’s en nog veel meer gave producten verkopen, hebben we in ons assortiment ook hamamdoeken zitten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de hamamdoek of sauna kilt van Ponchy!

Hamamdoek: Oorsprong

De hamamdoek wordt veelal gebruikt tijdens bezoekjes aan een sauna, spa of wellness center, maar waarom? De hamamdoek is ontstaan in Turkije en werd met name gebruikt tijdens bezoekjes aan badhuizen, ofwel hamams. Ze dienden als omslagdoek of droogdoek. Ooit is die trend overgewaaid en is het momenteel een zeer geliefd product. Dit komt doordat het gebruik daarvan erg gemakkelijk is. Vaak worden hamamdoeken gemaakt van stevig katoen met een klittenband. Dit zorgt ervoor dat de sauna kilt uitstekend op zijn plek blijft zitten. Verder is katoen erg vriendelijk voor je huid, je zult weinig tot geen irritaties ervaren.  De sauna handdoek zorgt er voor dat je intieme delen goed bedekt zijn en ook zorgt het ervoor dat je jezelf gemakkelijk kunt afdrogen. Ideaal dus!

Multifunctionele eigenschappen van de hamamdoek

Doordat de hamamdoek van 100% katoen is gemaakt, kan het dienen voor diverse doeleinden. Je hoeft hem daarom niet alleen te gebruiken als je een bezoekje aan de sauna, spa of badhuis brengt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken als een badjas, je slaat hem dan na het douchen om je heen. En de kilt blijft goed zitten. Of neem hem mee naar het strand, zo heb je toch een laken waar je prettig op kunt zitten. kortom je kunt hem dus bijna voor elke gelegenheid gebruiken.

Zoals je in de titel  hebt gelezen, kun je de sauna kilt of hamamdoek van Ponchy dragen ongeacht je geslacht. dit komt doordat we twee verschillende maten hebben. Zo kunnen zowel de dames als de heren gebruik maken van de hamamdoek van Ponchy.

  • De dames kilt is 85x140cm, zo zijn de intieme gedeeltes voldoende bedekt.
  • De heren kilt is 65x140xm, ook hier zijn de intieme gedeeltes goed bedekt.

De Ponchy hamamdoeken zijn met de handgemaakt in Nederland van 100% katoen, dit zorgt ervoor dat de hamamdoek lichtgewicht, vocht absorberend en lucht doorlatend is. Ofwel, de perfecte toevoeging aan je bad textiel. Je kunt hem eenvoudig overal mee naar toe nemen.

Er zijn 5 diverse kleuren voor dames en heren, we hebben 2 zakelijke kleuren voor degenen die van discretie houden; en we hebben 3 wat meer opvallendere kleuren. Maak kennis met de fantastische Azul Oceano, Cinza Claro, Cinza Escuro, Marrom Velho en Verde Velho.

Zien we binnenkort jouw bestelling ook tegemoet? Neem dan eens een kijkje op onze webshop! En heb je nog vragen, opmerkingen, klachten of complimenten? Neem dan gerust contact op via ons contactformulierhallo@ponchy.nl of bel met 06-46460872.

We staan voor je klaar iedere werkdag van 09.00 – 18.00 uur!

Join the wave! 🌊


Related Posts