Katoenen haarhanddoek

Je kent het wel, je hebt net gedoucht en je wikkelt je haren in een handdoek om het te drogen. Maar op een gegeven moment begint het zeer te doen. Dit wordt door veel vrouwen gedaan. Maar wist je dat handdoeken eigenlijk vrij veel schade kunnen geven aan je haren? Meer weten?  Lees snel verder!

Gewichtsverschil katoenen haarhanddoek

Een gewone handdoek is vaak groot en een stuk zwaarder dan een katoenen haarhanddoek. Ik hoor je al denken, vrij logisch toch? Ja dat is heel logisch, aangezien een handdoek meer stof heeft. Maar het gewichtsverschil waar ik het over heb ontstaat naarmate de handdoek meer water uit je haar opneemt.

Wanneer iets zwaar wordt, gaat het trekken. Dit geeft een trekkend en drukkend gevoel aan je hoofdhuid, wat weer leidt tot haarpijn. Als je dit eens eerder hebt gehad, kun je je misschien voorstellen dat het echt niet prettig is. Bovendien zijn natte haren makkelijker breekbaar. Om die reden kun je beter voor een katoenen haarhanddoek gaan, die is speciaal gemaakt voor je haren.

Deze zal al het vocht uit je haar opnemen zonder dat het op een gegeven moment ‘te zwaar’ wordt. Vaak is een katoenen haarhanddoek ook een stuk minder ruw voor je haarlokken, een gewone badhanddoek kan ervoor zorgen dat je gespleten uiteindes krijgt. Dit is enorm zonde natuurlijk!

Katoenen haarhanddoek van Ponchy

Sinds een jaar zijn er ook katoenen haarhanddoeken te koop bij Ponchy! Wij maken deze van rest stof, die niet echt meer een doel hebben. Wij wilden geen materiaal weggooien dat in principe goed genoeg was. Zogezegd, zo gedaan want daaruit zijn de katoenen haarhanddoeken ontstaan! Deze worden in ateliers met de hand gemaakt door onze ervaren coupeuses. Er is veel expertise verwerkt in het eindresultaat.

De katoenen haarhanddoeken van Ponchy worden gemaakt door hoogwaardig gecertificeerd katoen. Zo bevatten de katoenen haarhanddoeken maar liefst 350 gram katoen per vierkante meter. Dit maakt onze haarhanddoeken enorm zacht. Zo kun je ervan uit gaan dat het veel liever zal zijn voor je dierbare lokken.

De haarhanddoek is gemaakt van badstof, hierom zal het uitstekend al het vocht uit je haren op kunnen nemen. Er is 94% katoen en 6% polyester in onze katoenen haarhanddoeken verwerkt. Ze zijn niet alleen zacht maar zijn elastisch genoeg.

Daarnaast is de katoenen haarhanddoek van Ponchy ontworpen voor alle haartypen, in dit geval maakt het niks uit of je lange, korte, krullend of stijl haar hebt. Ook is de Ponchy katoenen haarhanddoek erg gemakkelijk in gebruik. Ideaal dus! Verkrijgbaar in de originele Ponchy kleuren.

Ben jij nou ook enthousiast geworden na het lezen van deze blog? Surf dan snel naar onze webshop en grijp jouw favoriet vandaag nog! En heb je nog vragen, opmerkingen, klachten of complimenten? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier, hallo@ponchy.nl of bel met 06-46460872.

We staan voor je klaar iedere werkdag van 09.00 – 18.00 uur!

Join the wave! 🌊


Related Posts