Surfen in Frankrijk

Surfen in Frankrijk: Biscarosse en omgeving

De Franse kust leent zich ontzettend goed voor zomerse surfsessies. Frankrijk staat dan ook wel bekend om talloze goede surf breaks. Maar daarnaast is Frankrijk ook ontzettend bruisend in de zomer en stikt het er van de youngsters die in een van de vele surfkampen vakantie aan het vieren zijn. Kortom, surfen in Frankrijk is top, en in deze blog vertel ik je precies waarom. 

Surfen in Frankrijk

Er zijn echt ontzettend veel surfspots in Frankrijk, vandaag zoomen we in op de omgeving van Biscarrosse. Biscarrosse ligt ten zuiden van Arcachon en Dune de Pila. Het dorpje ligt aan het strand en de Atlantische Oceaan en in de zomer leeft het Franse dorpje helemaal op. Het strand is erg populair, op een warme zomerse dag is het strand goed gevuld. Biscarrosse is het ideale plekje om je surfvakantie te vieren. 

Het strand van Biscarosse is uitgestrekt en er zijn meerdere beach breaks te vinden om te surfen. Dat gezegd, Frankrijk is niet de makkelijkste plek om te leren surfen. Meestal staat er een behoorlijk stroming en naar de line-up peddelen kan nogal een uitdaging zijn. Maar gelukkig zijn er voldoende surfscholen in de buurt met goede (en knappe) surfleraren die je helpen om de basisprincipes onder de knie te krijgen of je surfvaardigheden te verbeteren. 

Surfspots Biscarosse

De verschillende surfspots in Biscarrosse zijn heel gemakkelijk, ze bestaan uit Plage Nord, Centrale en Plage Sud. Iedere spot heeft zijn eigen kenmerken en niveau. Plage Nord staat bijvoorbeeld bekend om zijn krachtige golven, terwijl Plage Centrale meer geschikt is voor beginners. Loop binnen bij een van de surfscholen of surfwinkels om je te laten adviseren welke spot het meest geschikt is voor jouw surf niveau. Heb je geen eigen surfboard bij? Dan zijn er dus ook genoeg plekken om surfboards, wetsuits en andere benodigdheden te huren. 

Leuke tentjes

Als je je door de knusse Franse straatjes van Biscarosse waant, dan proef je gelijk de levendige surfcultuur en word je overspoeld met vacay vibes. Het is een bruisend dorpje met veel (surf) toeristen en een gezellige sfeer. Ga bijvoorbeeld aan het einde van de dag langs bij ‘La Siesta’ voor een cocktail of diner met je voeten in het zand. Tegelijkertijd kun je ook nog genieten van een spetterende zonsondergang. Een andere leuke plek voor ontbijt, lunch, diner of een drankje is ‘Surf Palace’. Dit sfeervolle surf vibe tentje is iedere dag geopend van ‘s ochtends tot middernacht. Persoonlijk ben ik altijd groot fan van een overheerlijke pizza eten op het strand terwijl je de zon in de zee ziet zakken. In Biscarosse haal je de lekkerste pizza’s bij Ave Giulia. Thank me later!

Surfseizoen; surfen in Frankrijk

Het surfseizoen in Biscarosse loopt doorgaans van de lente tot de herfst, met de beste golven tijdens de herfst- en wintermaanden. Krachtige golven staan centraal als het gaat om surfen in Frankrijk. Dit maakt het tot een favoriete surf bestemming voor ervaren surfers. 

Naast surfen biedt Biscarosse ook voor ieder wat wils, gelegen in een prachtige omgeving kun je er ook andere activiteiten doen, zoals fietsen, wandelen en watersporten op de meren in de buurt. Op ongeveer 30 minuten afstand heb je de Dune of Pilat. Een immens hoge zandduin die je alle tijden van de dag kan opklimmen voor een prachtig uitzicht. Wie geen zin heeft om te klimmen, kan ook genieten van het gebakje vernoemd naar de Dune of Pilat die overal in de regio te vinden is. 

Tripje Bordeaux

Biscarosse ligt op steenworp afstand van de grotere stad Bordeaux. Gelegen in het hart van Zuidwest-Frankrijk, is deze stad doordrenkt van geschiedenis, charme en vooral WIJN. Het is een plek waar eeuwenoude wijngaarden samenkomen met elegante architectuur en culinaire verrassingen. 

Bordeaux is dus beroemd om zijn wijnen, en terecht. Je kunt hier zowat overal genieten van rondleidingen en proeverijen om verschillende wijnen uit Bordeaux te ontdekken. Maar de stad is meer dan alleen wijn. Het prachtige oude centrum staat bekend om zijn geschiedenis en cultuur. De kronkelende steegjes zijn dan ook heerlijk om daarheen te dwalen en daarbij is het ook een hippe stad met plekken zoals Darwin. Dus of je nu wijnliefhebber, geschiedenisliefhebber of fijnproever bent, surfen in Frankrijk kun je goed combineren met een tripje naar Bordeaux.  

Enne.. vergeet je ponchy niet. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden kan het flink afkoelen in Zuid-Frankrijk.


Related Posts