Madnes festival

Madnes festival: surf, skate & muziek festival

Een festival dat draait om onder andere surfen, skaten, bmxen en ‘s avonds een bomvol programma aan te gekke optredens. En dat allemaal op het prachtige waddeneiland Ameland. De wind door je haren terwijl je vanaf de festivalcamping naar je eerste clinic op het strand fietst. ‘s Avonds skinny dippen in de zee of een (nachtelijke) wandeling door de duinen. Op Madnes festival kan het allemaal. Dit toegankelijke festival is overdag open voor jong en oud. ‘s Avonds is het enkel toegankelijk voor de festivalgangers met een ticket.

Veerboot naar Madnes festival

Het festival begint al in Holwerd (Friesland), waar de festivalgangers zich verzamelen bij de veerboot om de oversteek te maken naar een van de mooiste waddeneilanden van Nederland. Bij aankomst in de haven van Ameland, staan er bussen klaar om de festivalgangers naar de camping te brengen. Een deel van de camping is gereserveerd voor campers, de rest is beschikbaar voor tenten. De menigte aan festivalgangers stappen vol energie en goede moed de bus uit en worden hartelijk ontvangen door vrijwilligers die ze voorzien van een festivalbandje. 

Talloze clinics 

Daarna zet iedereen zijn tentenkamp op, maken kennis met de dichtstbijzijnde buren en worden de eerste blikken bier opengetrokken. De camping vult zich langzaam met allerlei feestgangers, de muziek dreunt uit de speakers en met de zon die achter de duinen zakt wordt de eerste dag goed ingeluid. Op vrijdag opent het festival terrein en is het mogelijk om aan de eerste clinics deel te nemen. Wil je gegarandeerd zijn van een plekje bij je favoriete clinics, meld je dan op tijd aan. Kies je ervoor om op de bonnefooi te gaan, dan kan het zijn dat verschillende populaire clinics al vol zitten. 

Te gekke BMX’s shows

Er is van alles te doen op Madnes festival; zo kan je leren kitesurfen, spikeball spelen, strandzeilen, slacklinen, skimboarden of een twerk workshop volgen. Aan het einde van de middag begint het festivalterrein vol te lopen en genieten festivalgangers van een te gekke bmx show waarin bmx’ers meters door de lucht vliegen en tricks showen. 

De foodtrucks op het festivalterrein bieden van alles lekkers aan, van poffertjes tot overheerlijke hamburgers van de barbecue. Er zijn genoeg opties om je van lekkernijen te voorzien. Wanneer iedereen een frisse douche heeft genomen en zich heeft opgedoft voor het avondprogramma, druipt de camping langzaam leeg en wordt er tot diep in de nacht gedanst bij de verschillende stages op het festivalterrein.

Festival dag 2

De echte fanatiekelingen staan ‘s ochtends alweer vroeg langs hun tent om na een kop verse koffie van de koffie stand op de camping, te beginnen aan de eerste clinic. Degene die de eerste avond al flink hebben gepiekt, slapen hun roes uit en rollen in de loop van de ochtend hun tent uit. De avonturen van de eerste avond worden uitgebreid nabesproken. Wellicht zijn er nieuwe vriendschappen gesloten of festival romances opgebloeid. Na een stevig kater ontbijtje fietsen de eerste festivalgangers naar het terrein. Ook zijn er pendelbussen die de hele dag op en neer tussen het festivalterrein en de camping rijden. 

Het programma van de tweede dag is wederom bomvol clinics, culturele avonturen en muzikale hoogtepunten. Er hangt een relaxed sfeertje op Madnes en door het diverse publiek mag iedereen vooral lekker zichzelf zijn. Een festival waar je precies doet waar je zelf behoefte aan hebt. Met zonnestralen op je gezicht de eerste slokken bier weer trotseren en ondertussen genieten van de skaters die van de skateramp af gaan en allerlei toffe tricks laten zien. Ondertussen is de silent disco al in volle gang en zie je mensen met blote voeten in het zand met koptelefoons op swingen. 

Avondprogramma 

‘s Avonds is er een muzikaal avondprogramma opgesteld van bekende en onbekende artiesten. Van surf reggae tot de prins s en de geit. Een ding is zeker, er wordt flink gedanst en gesprongen bij de stages. Rond 02:00 uur sluit de laatste act af bij de mainstage en worden de festivalgangers vriendelijk verzocht om terug te keren naar de camping waar bij sommige tenten het feestje nog even doorgaat. 

Vier dagen knallen

Op zondag vertrekken er al wat early birds terug naar het vasteland. De echte diehards plakken er nog een laatste nachtje achter aan. Op zondagavond sluit het festivalterrein en is er nog een afterparty op de camping. Op maandag zit het er dan echt op en komt het Madnes festival ten einde. Wil jij volgend jaar ook bij dit te gekke festival aanwezig zijn? Houd dan de website in de gaten om te zien wanneer de eerste festivaltickets in de verkoop gaan. En vergeet niet je ponchy in te pakken, multifunctioneel om je warm te houden na de clinics in de zee of de wandeling van de camping douche naar je tent.


Related Posts