lapoint surf camp

Een week bij lapoint surf camp Ericeira; Ponchy-gebruiker Lynn vertelt…

Surfers opgelet! We wisten natuurlijk allang dat het surf camp van Lapoint geweldig is. Tegenwoordig kun je ze op allerlei plekken in de wereld vinden. Denk aan Sri Lanka, Fuerteventura, Costa Rica, Noorwegen, Bali en nog veel meer bestemmingen. Een van onze ponchy gebruikers Lynn is op onderzoek gegaan. Ze geeft ons alle insights over een weekje verblijven bij lapoint surf camp Ericeira in het zonnige Portugal. 

Tegenwoordig worden er zoveel te gekke surf camps aangeboden. Ik ben benieuwd hoe Lynn bij haar keuze is gekomen om voor lapoint surf camp te kiezen. 

Waarom lapoint surf camp?

Lynn vertelt dat ze is begonnen met research doen naar verschillende surf camps. Nadat ze een aantal surf camps met elkaar had vergeleken, kwam lapoint als winnaar uit de test. Op de website beschrijft lapoint een groot aanbod aan verschillende activiteiten. Tevens lijkt alles tot in de puntjes geregeld. De foto’s op de website geven een wat luxer surf camp weer. Precies waar Lynn op zoek naar was. 

De ligging van het surf camp is in een wat rustigere omgeving net buiten het centrum van Ericeira. Ook vond Lynn het belangrijk dat er meerdere solo reizigers zouden zijn. Dit leek er ook zo uit te zien. Op basis van alles wat ze op de website las en op social media kon zien, heeft Lynn gekozen voor het lapoint surf camp in Ericeira . 

Lievelingsland Portugal

Met Portugal als lievelingsland leek Ericeira de perfecte surf bestemming voor Lynn. Zo kon ze haar surf trip combineren met een stedentrip naar Lissabon. Ben je benieuwd hoe je een stedentrip naar Lissabon kunt combineren met surf, lees dan hier een uitgebreide blog. Ik vraag haar wat haar zo in Portugal trekt. Ze vertelt dat het voor haar een fijne bestemming is waar het altijd lekker weer is. Daarnaast is het niet te ver vliegen en enigszins betaalbaar. Het voelt als een veilige bestemming waar ze de omgeving kent en zich op haar gemak voelt. 

Eerste impressie lapoint surf camp 

Aangekomen bij het lapoint surf camp in Ericeira voelde ze zich gelijk op haar plek. De week dat ze er was, was het surf camp maar half volgeboekt dus had ze een eigen dorm. Luxe! Ze kwam langzaam tot rust en na een drukke periode kon ze eindelijk weer even ademhalen. Alles wat ze precies nodig had vond ze in het surf camp. De leeftijd in het surf camp lag wat hoger, gemiddeld rond de 28 jaar. Dit verschilt echter elke week per groep mensen. Voor Lynn haar ervaring was dit absoluut fantastisch. 

Hoe was het surf camp?

Het surf camp zelf was erg netjes en er werd vaak schoongemaakt. Ook heeft het surf camp verschillende plekken om te werken of te studeren. Dus ook voor mensen die remote werken, is dit een ideaal surf camp. Er zijn veel fijne plekjes om jezelf terug te trekken en een prachtig zwembad waar je kunt relaxen. Daarnaast is er een gym en een skatebowl in de tuin. 

Op loopafstand sta je aan zee met je voeten in het zand. Heerlijk! Het surf camp ligt niet in Ericeira zelf maar is gemakkelijk te bereiken. Ongeveer een half uurtje wandelen of een kort taxiritje. In het surf camp zijn social hosts aanwezig die je met alles helpen en activiteiten organiseren. De surfleraren zijn heel vriendelijk en behulpzaam. De surflessen worden in vijf groepen verdeeld: drie beginnersniveaus, guiding surf & surf coaching. De surfleraren zijn goed op de niveaus afgestemd. 

Wat heb je betaald voor het surf camp en wat is inclusief?

Lynn vertelt dat ze 790,- euro heeft betaald om een week te verblijven in het surf camp lapoint in Ericeira. In de prijs inclusief was: het verblijf, vijf surflessen, onbeperkt gebruik van de wetsuits en surfboards & ontbijt. Het ontbijtbuffet was lekker met een divers aanbod aan opties. 

Exclusief waren de overige maaltijden, die kun je wel in het surf camp à la carte bestellen. Lynn vertelt dat ze maar één nadeel aan het surf camp heeft ondervonden, en dat is dat je voor alle extraatjes moet betalen. Alle koffietjes, snacks en overige maaltijden zijn voor eigen rekening.  

Wat voor activiteiten werden er georganiseerd?

Er werden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een pubquiz, muziek quiz, trivia night, skateboarden, beerpong, game night en er was een strand opruim dag. Daarnaast kun je ook deelnemen aan betaalde activiteiten zoals surf skate lessen, een wijnproeverij, massages, suppen en yoga. 

De sfeer in het surf camp Lapoint was heel relaxed. Het surf camp trok hippe mensen aan en iedereen had een chille vibe. De focus lag voornamelijk op surfen, iedereen ging op tijd naar bed om fris en fruitig ‘s ochtends de golven in te duiken. 

What’s happening in Ericeira?

Het oude centrum van Ericeira is erg leuk met allerlei toffe surf winkeltjes. Daarnaast heb je Boardriders met een groot skatepark en live muziek. Een culinaire tip van Lynn; vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan het authentiek Portugese restaurantje O Gafanhoto, in het centrum van Ericeira.

Al met al geeft Lynn het Lapoint surf camp in Ericeira een 8! “Je betaalt er wat voor, maar dan is ook alles tot in de puntjes geregeld. Het is een heerlijke plek, een echte treat-yourself-bestemming”, aldus Lynn. 

Hoe kom je in Ericeira?

Surf camp lapoint Ericeira in Portugal is eenvoudig te bereiken vanaf Lissabon. Binnen ongeveer 45 minuten vanaf het vliegveld, afhankelijk van je transportmiddel, arriveer je in Ericeira. Vanuit het surf camp kun je een transfer regelen, hier betaal je 60,- euro retour voor. Maar je kunt ook eenvoudig een uber delen, blablacar boeken of met het openbaar vervoer reizen. De bus doet er wat langer over maar het is een leuke route langs de kust en een stuk goedkoper. Je zou het zelfs nog met een uitstapje naar het prachtige Sintra of Cascais kunnen combineren. 


Related Posts