Surf Lissabon

Stedentrip en Surf combineren in Lissabon?

Wie dacht dat je alleen naar Lissabon kunt gaan voor een citytrip, heeft het verkeerd. Want rondom Lissabon liggen te gekke surfspots die je ideaal kunt combineren met je vakantie in Portugal. Lissabon is deze dagen hot en happening, een bruisende stad die zowel overdag als ‘s nachts leeft. Moderne hotspots, nachtclubs, leuke winkeltjes en lekker eten & drinken. Maar dat niet alleen, Lissabon ligt aan de Atlantische Oceaan en rondom de stad liggen surfspots die voor elk niveau toegankelijk zijn. Wil jij weten hoe je het beste een citytrip naar Lissabon met een surftrip kunt combineren? Lees dan snel verder om meer te ontdekken over surf rondom Lissabon.

Smalle straatjes, portugese keuken & miradors

Lissabon is de perfecte stad om door eindeloze smalle straatjes en steegjes te verdwalen. Je kunt hier dineren bij hippe tenten maar ook authentieke Portugese restaurantjes zijn er meer dan genoeg. Deze prachtige stad in Portugal heeft tig miradors (uitzichtpunten) die over de stad, het water en de brug uitkijken. Ook heeft het romantische pleintjes waar je uren kunt dromen over alles wat er in deze stad afspeelt. En dan hebben we nog niet gesproken over de Portugese tegeltjes die je in zowat alle architectuur in deze stad ziet terugkomen. Dat in combinatie met surf in Lissabon. Zekersteweten dat je verliefd raakt op deze stad. 

Pasteis del Nata tot sardientjes uit blik

Portugal staat bekend om heerlijk eten. Van Pasteis del Nata tot Sardientjes uit blik. Voor visliefhebbers heb je aan het water heerlijke visrestaurantjes. Zoals Ponto Final, aan de overkant van de brug, waar je uitzicht hebt over de stad en de Ponte 25 de Abril. Vanaf hier kun je op een zwoele zomerdag vanaf jouw tafeltjes dineren en de zon achter de brug de zee in zien zakken, een absolute must-see. 

Surf Lissabon: Costa da Caparica

Aan dezelfde kant als Ponto Final ligt Costa da Caparica. Binnen minder dan 30 minuten met de uber vanuit het centrum van Lissabon bereik je deze strandplaats al. Costa da Caparica heeft heerlijke stranden, leuke beachclubs, is ideaal voor een strandwandeling want zelfs in de verste verte loopt het uitgestrekte strand door. Maar nog belangrijker het is een plek met bijna altijd goede surfcondities. Dat Portugal met meer dan 800 kilometer aan kustlijn vele surfspots kent is geen geheim. Velen zeggen dan ook dat Portugal een aantal van de beste surfspots kent. Je hoort veel surfers over Ericeira, Peniche en Nazare, ten noorden van Lissabon. Of over surfspots in Zuid-Portugal zoals Sagres en Lagos. Costa da Caparica is dan wel een minder bekende surfplaats maar de golven hier vallen zeker niet tegen. Kortom, surf rondom Lissabon is te gek!

Wat moet je weten over Costa da Caparica

Caparica aan zich is geen plek met veel charme. Het kleine centrum telt een aantal leuke restaurants en barretjes maar je moet de leuke spots wel zien te vinden. Daarom is Costa da Caparica de perfecte uitvalsbasis om te surfen maar ook gebruik te kunnen maken van alles wat de stad Lissabon te bieden heeft. Costa da Caparica is opgedeeld in verschillende strandjes en heeft verschillende surf spots. Aangezien deze spots allemaal aan het strand liggen, zijn deze perfect om te leren surfen. De spots zijn allemaal net een beetje anders en daarmee kan je zelf uitproberen wat je fijn vindt en misschien per dag wel een niveautje ‘hoger’ gaan. 

Verblijven in Costa da Caparica

In Caparica en omstreken zijn er verschillende toffe surfhouses waar je kunt verblijven. In veel surfhouses heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een prive kamer of een slaapzaal en zit ontbijt, diner en surflessen bij het pakket. Dit is niet alleen leuk om mede surfers te ontmoeten maar ook voor een solo surf trip is dit ideaal. Lost Caparica Surf House en Gota Dagua zijn hele goede opties. Ga je met je partner of wil je wat meer je eigen ding doen, dan zijn er ook leuke airbnb’s beschikbaar. Sommige zelfs met zeezicht, wat wil je nog meer. Ook is Costa da Caparica een tijdelijke woonplek voor veel digital nomads die de drukte van de stad ontvluchten en aan zee willen wonen. Er is een grote digital nomad community in Caparica ontstaan en het dorpje telt een aantal fijne coworking plekken.

Strandwandeling

Ben je even klaar met surfen en wil je de omgeving ontdekken. Loop dan in zuidelijke richting vanaf Caparica over het strand, richting Vila de Fontes. Alles in deze richting wordt ruiger, groener en minder bevolkt. Een mooie strandwandeling van ongeveer 10 km waar je langs verschillende hippe beachclubs oploopt. Vergeet niet neer te ploffen bij Praia de Irmao, met het interieur en design van deze beachclub kijk je je ogen uit. Een bohemian sfeertje om te relaxen op de loungekussens buiten of ‘s avonds uit je plaat te gaan want hier worden ook te gekke feestjes gegeven. 

Insider tips

Zelf heb ik zo’n twee maanden remote gewerkt vanaf Costa da Caparica en deze plek heeft me zeker aangenaam verrast. Mijn meest favoriete surf momentjes waren door de weeks aangezien het strand dan een stuk minder druk is in vergelijking met de weekenden. En dan de allermooiste surf momentjes waren tijdens de zonsondergang waar je zittend op je surfboards met je benen in de Atlantische Oceaan de zon achter je in het water ziet zakken. Daarna in mijn favoriete ponchy nog even nagenieten. Magisch mooi! 

Ben je op zoek naar nog een aantal leuke hotspots om tijdens een surfsessie te ontbijten, lunchen, uit eten of een drankje te doen. Dan kan ik je een aantal hotspots aanraden: Bonefree (veganistisch), Koa (brunch cafe), Xexexe (veganistisch restaurant), Encosta (koffietentje) en Dr Bernard (op de boulevard). 


Related Posts