surf poncho kite poncho

Een surf poncho of kitesurf poncho is hetzelfde. Het is een poncho, wat afgeleid is van de regen poncho’s die we allemaal wel kennen. Maar wat als je dit model maakt van badstof? Dan heb je een surf poncho!

Surf poncho’s zijn erg populair in de watersport, hierbij kan je denken aan surfen, kitesurfen, duiken, windsurfen en nog veel meer watersporten. Waarom is een kitesurf poncho dan zo populair en handig?

Wij maakten een opsomming van een aantal voordelen van de surfponcho!

Kitesurf poncho voor handig omkleden 

Een van de meest gebruikte toepassing is het dragen van een surf poncho tijdens het omkleden. Als je bijvoorbeeld je wetsuit uit wilt doen, kan je de surf poncho al aandoen. Dan rits je onder je surf poncho de wetsuit uit en gaat deze simpel uit, zonder dat je naakt staat. 

Tijdens het aankleden kun je zonder enige moeite gewone kleding en of badkleding onder je Ponchy dragen! Wij hebben er enorm zorgvuldig over nagedacht dat het natuurlijk wel gemakkelijk moet kunnen. Om die reden zijn de kite poncho’s wijd, zo heb je lekker veel ruimte.  

Ook is het ons opgevallen dat een surf poncho gebruikt wordt op de camping. Je kent het wel, een klein douche hokje waar je vaak je kleren niet kwijt kunt. Waar ze ook nog eens goed nat kunnen worden. Dat is erg onhandig en vervelend. Neem enkel je omkleed poncho mee en je hebt kleding en een handdoek in een! 

Koud uit het water? Aftersurf poncho

Als je net uit het water komt en in de wind staat, kan het erg koud zijn. Hierdoor kan je snel een koudje oplopen, een leuke middag watersporten kan dan ineens heel naar aflopen. Om die reden raden we zeker aan om de Ponchy gelijk aan te trekken wanneer je uit het water komt. Zo ben je lekker warm en binnen no-time droog. 

Zeg nou zelf, zo’n aftersurf ponchois ideaal en ook heeft het meerdere functies in een. Geweldig toch?! 

Kitesurf poncho handdoek: Deken op het gras 

Wij gebruiken een surf poncho ook vaak als handdoek / deken op het gras. Als je net uit het water komt en even ergens wilt gaan liggen, is de Surf poncho handdoek van Ponchy ruim genoeg als groot onderlaken waar je anders een aparte handdoek voor mee moet nemen. Met enkel de Ponchy bespaar je ruimte in je tas, zo kun je die ruimte weer gebruiken om wat extra lekkers mee te nemen om optimaal te genieten van jouw dagje uit! Erg handig dus! 

Surfponcho voor na het douchen 

De surf poncho is ook erg handig te gebruiken thuis, net wanneer je uit de douche stapt. In plaats van iedere keer een nieuwe handdoek gebruiken, kan je gewoon je Ponchy pakken. Deze hoeft écht niet iedere keer gewassen te worden aangezien het gewoon water is. Dus vergeet lastig afdrogen, maar pak je Ponchy, trek deze aan en je bent droog! 

Surf poncho kopen? Hier moet je op letten 

De maat: of je nu een heren of dames kitesurf poncho wilt kopen, vaak zie je dat er bij andere merken maar één uniseks maat beschikbaar is. Zo zul je maar zien dat het nét niet fijn genoeg zit. Wij hebben daarom 5 maten gemaakt met duidelijk advies per maat. Zo weet je zeker dat je Ponchy goed past! 

Stof: vaak zie je ook dat die poncho’s van 50% polyester zijn, en laten we eerlijk zijn – dat wil je niet en het is ook nog eens erg goedkoop. Kies daarom altijd voor een kitesurf poncho van hoge kwaliteit katoen. Hier betaal je dan wel wat meer voor, maar dit zie je direct terug in de zachtheid en duurzaamheid van de surf poncho. Wij snappen daarom ook niet waarom merken dit doen, in onze ogen is het enkel om de winst te maximaliseren. kwaliteit katoen badstof is een wat duurder product, maar het geeft wel een veel mooier product. Probeer maar eens een surfponcho die goedkoop is en deels van polyester of microfiber gemaakt is en vergelijk dit met een Ponchy, het verschil in kwaliteit merk je direct!  

Bovendien gaat de Ponchy langer mee! Laten we even nog alle voordelen opsommen van een Ponchy: 

  • Duurzaam 
  • handgemaakt van hoge kwaliteit katoen
  • 5 verschillende maten & 5 verschillende kleuren 
  • Voor dames en heren, zelfs ook voor kinderen! (Stuur ons een mailtje met de maten en wij maken dit speciaal op maat voor jouw kind.) 
  • Lange levensduur 
  • Kwaliteit 
  • Zacht 

Bestel vandaag nog jouw kitesurf poncho van Ponchy! Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact op via ons contactformulier of bel met +31646460872

 


Related Posts

Leave a comment