Wanneer de zomer aanbreekt wil je het liefst natuurlijk alleen maar uitwaaien op het strand en genieten van het warme weer. Met zulk plakkerig weer wil je natuurlijk geen strakke kleding aan hebben, maar juist losse comfortabele kleding. Daarom is het handig om een beach poncho te hebben. Het dient  zowel om af te drogen als jou privacy bieden, een beach poncho is in feite een mix tussen een handdoek en een poncho. Met de losse, oversized pasvorm en absorberend materiaal kunnen beach poncho’s een veelzijdige aanvulling zijn op een lange dag op het strand. Maar hoe houdt jij jouw beach poncho schoon? Je leest het hieronder!

Wasvoorschriften van een beach poncho

Wellicht lette je hier al op, maar het is echt van groot belang dat je hier goed op let. Je wilt natuurlijk niet dat jouw favoriete poncho helemaal gekrompen uit de wasmachine komt. Was hem daarom altijd op 30 graden voor het beste resultaat. Vaak doe je gewone handdoeken in de droger, dus het kan geen kwaad als je Ponchy ook in de droger gooit. Houdt er rekening mee dat je een niet té hete droogprogramma kiest. Want een té hete droogprogramma kan er voor zorgen dat de katoenvezels beschadigd raken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Echter is de veiligste manier om jouw Ponchy goed te laten drogen, door hem simpelweg gewoon op te hangen, bijvoorbeeld aan je droogrek. Verder is het goed om te weten dat jouw Ponchy  niet vaak gewassen hoeft te worden. 

Het gebruiken van een tas

Voor velen is dit waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar toch zijn er een aantal personen die het niet doen. Het maakt vrij weinig uit of je naar het strand gaat of naar het zwembad, neem altijd een tas mee waar je jouw beach poncho in kunt opbergen. Zo voorkom je dat jouw Ponchy snel vuil wordt. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijker om hem mee te nemen, je kunt hem natuurlijk ook gewoon aan doen. Een tas beschermt hem goed genoeg voor vuil op het strand.

Vuil? Wassen!

Zodra je ziet dat jouw Ponchy toch vuil is geworden, aarzel niet en was hem dan zeker uit! Het is nog veel vervelender als je hem vuil opbergt en bij de volgende keer de vlek(ken) er niet meer uitkrijgt. Dat zou zonde zijn! Wellicht is het slim om het eerst met warm water nat te maken zodat de vlek of vlekken losser raken. Op die manier zorg je ervoor dat de vlekken er makkelijker uitgaan tijdens het wassen in de wasmachine. Zorg er wel voor dat je niet te heet en niet te lang wast, hierdoor kan je poncho slijten.

Strijken van je beach poncho is een no-go

Je zou denken dat het strijken van een handdoek stoffen poncho geen kwaad kan en zelfs resulteert in een zachte poncho, toch kan dat zeker kwaad. Als je het te heet strijkt kun je ervoor zorgen dat de katoenvezels beschadigd raken. Hierdoor vermindert het vocht absorberende vermogen van jouw Ponchy, waardoor je veel sneller met een natte beach poncho kunt komen zitten. Dat wil je niet, het is zonde van de poncho. 

Donkere kleur

Wellicht is onze laatste tip misschien heel erg cliché maar wel goed om in je achterhoofd te hebben. Tijdens het aanschaffen van je Ponchy zou je ook voor een beach poncho kunnen gaan die al van zichzelf donkerder is van kleur. Zo ga je vlekken of viezigheid minder snel zien. Daarnaast heeft een donker kleurige beach poncho vaak een elegantere uitstraling, dames vinden dat voornamelijk prettig.

Hopelijk weet je nu waar je rekening mee kunt houden als je je beach poncho schoon en  mooi wilt houden!

Mocht je verder nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen via de mail  hallo@ponchy.nl  of bel +31646460872 anders even!


Related Posts

Leave a comment