Gaat jouw zoontje of dochtertje binnenkort beginnen met haar of zijn eerste zwemles? Super spannend en heel erg leuk natuurlijk! Maar wat moet je nou allemaal meenemen naar je eerste zwemles? Liever een handdoek of een badstof poncho voor kinderen? Wij sommen het hier voor je op!  

Zwemkleding

Natuurlijk spreekt zwemkleding al goed voor zichzelf! Maar toch zijn hier ook een aantal zaken waar je als ouder zijnde goed op moet letten. Voor jongens geldt dat elk zwembroek geschikt is, zolang het maar een niet té lange zwembroek is. Velen vinden lange zwembroeken erg stoer en super hip en toch moeten we je teleurstellen, want een lange zwembroek is niet geschikt om te leren zwemmen. Het kan zwaar worden en je zelfs in de weg zitten.   

En voor meisjes geldt dat je beter voor een bikini kunt gaan omdat je daarmee makkelijker een bezoekje kunt brengen aan het toilet. Kleine kinderen zijn over het algemeen wat minder zelfstandig daarom raden we dan ook aan om niet voor een badpak te kiezen. Alhoewel die keuze natuurlijk bij jouw kind ligt. Bij voorkeur kan je kind zijn of haar zwemkleding thuis aan doen. Scheelt weer een hoop tijd bij aankomst, ook hoeven kinderen zich dan niet te haasten. 

Badstof poncho voor kinderen 

Misschien kende je het al maar er bestaan badstof poncho’s voor kinderen, ook wel surf poncho’s genoemd. Het is een super handig product, kinderen weten vaak niet altijd hoe ze zichzelf af moeten drogen. Waardoor ze behoorlijk strubbelen met een onhandig grote handdoek. Als oplossing kun je beter voor een badstof poncho gaan. Het is gemaakt van handdoek stof, het bedekt het hele lichaam en hier kunnen ze makkelijker mee omgaan. Want een badstof poncho hoef je slechts over je hoofd heen te trekken en het zit vaak al meteen goed. Ideaal dus! Wel is het slim om een klein handdoekje in de tas te stoppen zodat ze er op kunnen staan tijdens het omkleden. 

Omdat het gemaakt wordt van badstof is het lekker zacht en erg vocht absorberend, zo is je dochter of zoon binnen no-time droog. Weinig kans op verkouden worden dus! Daarnaast is het ook nog eens van kwaliteit katoen waardoor het vriendelijk is voor het zachte huidje van je kind maar ook vriendelijker voor het milieu. Bovendien zorgt het katoen ervoor dat de badstof poncho lang mee gaat en zul je dus niet genoodzaakt zijn om elk jaar een nieuwe te kopen. Lekker makkelijk! 

Bij Ponchy worden de badstof poncho’s handgemaakt door ervaren coupeuses die passie voor hun werk hebben. Voorheen kon je voor kinderen de poncho’s op maat bestellen. Tegenwoordig hebben we een hele kinder strandponcho collectie! Ontdek hieronder welke we allemaal hebben!

Ook bieden we mogelijkheden om het product binnen 30 dagen gratis te retourneren, mocht het niet bevallen. 

Extra tas, shampoo en slippers en noem maar op! 

Als je kind klaar is met de zwemles gaat de natte zwemkleding uit, zorg er daarom voor dat hij of zij een extra plastic tas bij heeft waar de natte kleding in kan. Zo voorkom je dat droge kleding/ ondergoed, eten of de tas zelf ook nat wordt. Bij veel zwemscholen douchen de kinderen na het zwemmen daar en niet thuis. Om die reden kun je altijd beter een shampoo fles meegeven. Zo leert je zoon en dochter om ook zelfstandig te douchen, dit is goed voor de ontwikkeling van het kind. Na het douchen kan je kind zijn of haar haren borstelen, geef dus ook een borstel of kam mee. 

Verder is het een goed idee om ook slippertjes mee te geven, het is er vaak glad en de kans op uitglijden is daarom ook groot. Hiermee voorkom je dat je kind eventueel valt en misschien iets breekt. Ook is de kans dat je zoontje of dochtertje schimmels oploopt kleiner met slippers. Want de voetjes zijn zo bedekt.   

Zwemmen kan erg uitputtend zijn voor kinderen, daarom is het helemaal geen slecht idee om een koekje en een pakje drinken mee te geven. Zodat ze na het zwemmen wat lekkers hebben. Dit kan overigens ook belonend werken, waardoor ze misschien gemotiveerder zijn om hun best te doen.  

We raden verder ook aan om losse kleding te dragen na het zwemmen, strakke kleding krijg je bijna niet aan omdat je vaak toch nog niet helemaal droog bent. Een loszittend truitje/ shirtje of joggingbroek is het meest geschikte kleding voor na het zwemmen. 

Hopelijk kunnen jij en jouw kind nu goed gaan voorbereiden voor de eerste zwemles met de bovenstaande tips! Zijn we iets vergeten? Laat dan een reactie achter wat! 

 

Wil jij nou ook een mooie badstof poncho voor je kind kopen? Dat kan! Bij Ponchy zijn ze enkel 45,- en worden ze aan de hand van jouw wensen handgemaakt! Neem eens een kijkje op onze webshop. 

 

Let’s swim! 


Related Posts

Leave a comment